Resan hit

Hej på er!

Mitt namn är Ellinor Wennberg och tillsammans med min klasskamrat Sofia Andersson gör vi vårt examensarbete på Chalmers tekniska högskola, där vi kommer befinna oss i Sydafrika under två veckor för att undersöka vad effekten har blivit på utbildningen efter att skolorna fått datorer, på den sydafrikanska landsbygden. Vi vill genom detta delge våra erfarenheter kring de två veckorna i Sydafrika.

Vi började vår resa den 10 April klockan 09.00. Vi möttes upp på Landvetter flygplats och skulle ta det första flyget till London. För att komma vidare till Johannesburg och slutligen Durban. Samtliga flygturer gick bra med endast lite turbulens över Sahara öknen.

När vi slutligen nådde flygplatsen i Durban väntade en biltur på 3 timmar innan vi nådde slutdestinationen Hluhluwe (uttalas Shoshowe). Vägarna var över förväntan med fin och jämn asfalt mestadels av vägen. Det som vi fort märkte att det var tillåtet att gå längs med och över motorvägen. Vi hade svårigheter i att förstå varför man någonsin skulle vilja korsa en motorväg där tillåtna hastigheten var 120 km/h. Men det var bara att acceptera. Vi kände oss tacksamma att vi hade valt att ta en bil med automat för det var tillräckligt att tänka på med vänstertrafik och hålla koll på fotgängare.

Klockan 19.00 den 11 April nådde vi äntligen Hluhluwe, det hade hunnit bli mörkt men var runt 23 grader varmt. Middagen serverades precis vid vårt ankommande och det finns inget godare än att få en bit mat efter långa resdagar.  Hluhluwe Guest House, skulle vi klassa som ett familjärt hotell där de verkligen värnar om sina gäster och gör att vi känner oss välkomna.

Det var två mycket trötta tjejer som somnade den kvällen.

/ Ellinor och Sofia

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s