Skolbesök

Hej på er!

Dagarna flyter på och det är nu ett fåtal dagar kvar av vår resa. Vi har under veckan besökt en skola per dag där resultatet har varit lite blandat. På en del skolor är det inte eleverna som använder datorerna och det gör att vår forskning blir lite annorlunda. Däremot så var vi på en skola igår som hade det vi sökt efter. Så vi är positiva. Livet här nere består framförallt av arbete. Dagarna är långa (~7.30~22.00) och vi gör inte så mycket mer än att äta, arbeta och sova. Men det närmar sig helgen och vi ligger hyfsat i fas så vi har förhoppningar om att vi ska vara helt lediga. Vilket känns toppen.

Vi planerar att åka ner mot Durban på lördag morgon. Först planerade vi att åka imorgon eftermiddag men det känns bättre att åka på dagtid eftersom motorvägen kan vara full av djur och människor. Vad vi ska göra är inte helt bestämt än men det lutar åt att vara på stranden och arbeta på vår bränna som än så länge lyser med sin frånvaro trots att det är solen lyser varje dag. Vi skyller på att vi har arbetat alldeles för många av dygnets soltimmar för att kunna få någon färg.

Resultatmässigt så kan vi än så länge säga att det är blandad kvalité då engelskan är inte så stark för elever och lärare och de missuppfattar lätt frågorna och svarar på något helt annat. Det gör oss frustrerade men vi har i alla fall fått ett resultat som vi kan använda. Analysen är ännu inte klar så det är inget som vi yttrar oss om för tillfället.

Vi hade under eftermiddagen en åskstorm som orsakade strömavbrott under några timmar. Därav att vi inte är klara med dagens enkäter skulle jag tro. Ovädret kom plötsligt och vi låg vid poolen bara 15 minuter innan åskan var ett faktum. Ovädret tog med sig ännu mera värme så vi hoppas att vi kommer sova gott inatt trots detta.

Hluhluwe Guest House har under kvällen arrangerat en traditionell BBQ vilket vi tackade för. Det var en uppfriskning gentemot vår tidigare mat på Guest House. Och vi fick trevliga Sydafrikaner som sällskap.

Som ni förstår har vi det bra och det är inte länge förrän vi är tillbaka i Sverige igen.

Blev av med internet igår när jag skulle uppdatera men det var tillbaka igen nu på morgonen!

 

Advertisements